De twee passies van de oprichters van Sudden Death Brewing Co. zijn al duidelijk zichtbaar in het logo van de brouwerij: een ijshockeymasker met gekruiste stokken ontmoet mash paddles en hopbellen. Olli Schmökel en Ricky Nagel zijn vooral één ding: ijshockeyfans. Tijdens een sportgerelateerde reis door de VS ontdekten de jongens bier dat heel anders was dan het klassieke bittere brouwsel dat ze in Duitsland kregen geserveerd. Ze ontdekten met veel enthousiasme de diverse ambachtelijke bieren van de Verenigde Staten en waren verslaafd: ze wilden deze interessante, volle en gevarieerde bieren ook thuis drinken. Uit noodzaak - goed ambachtelijk bier was moeilijk te verkrijgen - werd hun kleine huisbrouwerij opgericht en veroorzaakte al snel een sensatie op Timmendorfer Strand. Met leuke namen als Let Me Be Your Hero, Baby! of We Don't Give A Fudge veroverde Sudden Death Brewing Co. de ambachtelijke bierscene stormenderhand.
De naam zegt het al: Sudden Death Brewing Co. leent voor zijn naam een term uit ijshockey. Hier verwijst plotselinge dood naar een zet die het spel in verlengingen kan beëindigen met een enkel doelpunt. Het team dat in de eerste vijf minuten van de verlenging een doelpunt scoort, wint het spel. Deze methode laat zien welk team de sterkste jongens op het ijs heeft. Elke speler staat op hoog spanning en geeft alles om de overwinning te behalen. Het is een van de, zo niet het meest dramatische en opwindende moment in het spel en het motto dat Olli en Ricky voor hun bieren hebben aangenomen. Ze willen de strenge Duitse zuiverheidswet en de pilscultuur tegengaan met bijzondere, verrassende bieren die zo doordrinkbaar zijn dat je er met plezier nog een drinkt. Hun Tough Guy Ale of Pils Brosnan zijn tot ver buiten Timmendorfer Strand erg populair.
De Sudden Death Brewing Co. is een buitengewone brouwerij, niet alleen vanwege zijn speciale bieren: in tegenstelling tot conventionele brouwerijen hebben Olli en Ricky hun eigen brouwsysteem niet uitgebreid naarmate de vraag is toegenomen, maar hebben ze zich eerder in hun eigen nest gevestigd. spreken. Als zogenaamde koekoeksbrouwerij verhuisde jouw brouwerij met al haar spullen naar een gevestigde brouwerij en begon van daaruit haar bier te brouwen. Volgens Schmökel was dat nog niet zo eenvoudig, maar nadat de lokale brouwer met hard werken en expertise overtuigd was van hun kunnen, lukte het.
Dry & Bitter
ApS Borupvej 80
3330 Gørløse
Dänemark mit Färöer und Grönland