Martin Droschke / Norbert Krines

Bier en boeken hebben over het algemeen weinig gemeen, behalve de eerste letter. De exemplaren die wij voor u hebben geselecteerd zijn totaal verschillend. Norbert Krines en Martin Droschke hebben de handen ineengeslagen voor verschillende projecten en hebben hun passie voor goed gerstensap in literaire vorm omgezet. Krines is Kulmbacher en komt dus uit een echt Frankische bierstreek. Bier is praktisch in zijn wieg geboren, dus het is niet verwonderlijk dat de afgestudeerde Duitser een gepassioneerde thuisbrouwer is en een bierblog runt, waarvoor hij elke dag een ander Frankisch bier proeft. Zijn partner in crime Martin Droschke is net zo enthousiast over bier. De inwoner van Augsburg, die op alle gebieden van het literaire spectrum heeft gewerkt, geniet met vreugde en eetlust van het Frankische bierlandschap.

111 Frankische bieren die je moet drinken

Krines en Droschke nodigen ambitieuze bierdrinkers uit voor een uitgebreide reis door het indrukwekkende bierlandschap van Franken. Op 240 pagina's ontdekt de lezer de bierdiversiteit van Franken en leert hij dat bier iets is dat mensen in Franken heel serieus nemen. Bockbier, Rauchbier, Pilsner, Weizen, Kellerbier en Lager zijn slechts enkele van de variëteiten die de regio met de hoogste concentratie aan brouwerijen ter wereld te bieden heeft. Naast de biersoorten worden ook gebruiken en curiosa rond bier gepresenteerd. In hun werk “ 111 Frankische bieren die je moet drinken” brengen de twee bierkenners nuttige vakkennis over in grappige anekdotes. In Franken weten we bijvoorbeeld dat je sneller je volgende biertje kunt krijgen als je de lege bierpul plat op tafel zet. Dit geldt echter meestal alleen voor de bierkelder en wie het geheel met een bierglas in de Bamberger Schlenkerla probeert, krijgt van de charmante Frankische serveersters een klap op het deksel.

Maar geen bier.

111 Duitse ambachtelijke bieren die je moet drinken

De bierscene verandert: in het conservatieve Duitsland zijn het niet langer alleen Pilsner en Weizen. Creatieve, innovatieve, gekke bieren hebben de biermarkt veroverd en dagen de smaakpapillen van gevestigde bierdrinkers tot het uiterste uit. Ingrediënten die nooit met bier in verband zouden worden gebracht, gaan de ketels van wilde brouwers in en daar komen bieren uit die weinig gemeen hebben met de traditionele bieren van Duitsland. “ 111 Duitse ambachtelijke bieren die je moet drinken ” is een non-fictieboek dat je dorst naar bier zeker zal prikkelen. Droschke en Krines beschrijven de nieuwe, wilde ambachtelijke bieren van Duitsland en hun brouwerijen zo levendig dat je bijna denkt dat je in het boek zou kunnen duiken en het bier er meteen uit zou kunnen halen.

Bij ons verkrijgbaar

452__maf__emons+verlag

Emons Verlag GmbH
Cäcilienstr. 48
50667 Köln

Deutschland DE

info@emons-verlag.de

http://www.emons-verlag.de

Ontdek andere brouwerijen.