Münchner Kindl

Als je je afvraagt wat mosterd eigenlijk met bier te maken heeft, kom je waarschijnlijk niet uit Beieren. Deze harmonieuze verbinding blikt hier terug op een eeuwenoude traditie. Het witte worstontbijt is altijd een welkome gelegenheid geweest om 's ochtends een biertje te drinken. Een tarwe smaakt gewoonweg heerlijk met een hartige worst. De culinaire kroon is de zoete mosterd: deze complementeert de smaken van worst, pretzels en tarwe en combineert de afzonderlijke elementen tot een smaakervaring die niet Beierser kan zijn.

Van de slagerij tot de mosterdfabriek

Müncher Kindl is een traditionele mosterdfabrikant uit de idyllische hoofdstad van Beieren en het eerste adres in München als het gaat om voortreffelijke zoete mosterd. De voormalige slagersfamilie produceert al ruim honderd jaar hun mosterd. Oorspronkelijk was de mosterd slechts een kleine toevoeging aan de zelfgemaakte worsten. Het geschenk bleek echter al na zeer korte tijd een absolute publiekstrekker. De inwoners van München vochten letterlijk om de zoete mosterd en het gerucht gaat dat sommigen van hen een extra portie worst kochten alleen maar om de goede mosterd in handen te krijgen. Om aan deze situatie een einde te maken, richtte de slagersfamilie snel Münchner Kindl op en verkoopt de mosterd sindsdien als zelfstandig product. De inwoners van München zijn nu in de vierde generatie die hun mosterd produceren en bieden deze na een lange afwezigheid nu weer aan op de traditionele Viktualienmarkt.

Een gezin met visie

Hoewel de familie Hartl een echt traditioneel bedrijf is, hebben ze nooit op de lauweren van vervlogen tijden gerust. Ondanks meesterlijke recepten wordt er altijd gesleuteld en eind jaren ’80 stond er een grote verandering in het verschiet. De derde generatie mosterdmakers was de tijdsgeest ver vooruit en maakte de weg vrij voor de moderniteit: begin jaren 90 werd de gehele productie overgeschakeld op biologisch. Sindsdien zijn alle grondstoffen afkomstig uit puur biologische teelt en werden de ingrediënten die niet in biologische kwaliteit konden worden verkregen gewoon in eigen beheer geproduceerd. Het proces duurde drie jaar en er was het hele gezin bij betrokken. Uiteindelijk was de moeite echter de moeite waard, want de vraag naar biologische mosterd is enorm. Münchner Kindl wordt een pionier van de biologische beweging en voorziet mensen tot ver buiten de grenzen van München van de beste zoete mosterd.


Bij ons verkrijgbaar

(3)
€ 3,15
- 0,13 L St. - € 24,23 / LTR
Te populair
1 Resultaten
172__maf__Logo+gold+klein

Münchner Kind`l Senf GmbH
Liebigstraße 15
82256 Fürstenfeldbruck

Deutschland DE

info@muenchner-kindl-senf.com

http://www.muenchner-kindl-senf.com

Ontdek andere brouwerijen.