Ocean Beer

De oceanen van de wereld zijn een enorme bron van hulpbronnen. Elke dag worden er tonnen vis en andere zeedieren gevangen om onze honger te stillen. We halen water, algen en schelpen uit de blauwe vlaktes en gaan ernaar toe als we rust, een helder hoofd of verkoeling nodig hebben. We baden, zwemmen en snorkelen erin, berijden de golven, duiken in de ondoorgrondelijke diepten en laten ons erdoor dragen. Wij houden van water en toch bevinden de wateren van de wereld zich in een precaire situatie. Drie vrienden uit Madrid kwamen ook tot deze conclusie en besloten niet langer werkeloos toe te kijken naar de tragedie.

Van de surfplank tot het brouwhuis

Terwijl ze samen aan het surfen waren, merkten de jongens dat de hoeveelheid afval in het water en op de stranden van hun thuisland snel toenam. Steeds meer afval spoelde aan en vond zijn weg naar de kust. Om de stranden van vervuiling te ontdoen, brouwden de drie een India Pale Ale en gebruikten de opbrengst om schoonmaakoperaties te organiseren. Deze onderneming verliep zo goed dat ze in 2020 het Ocean Beer-label oprichtten en hun acties in heel Spanje en de wereld konden uitbreiden. Vanuit een ethisch en duurzaam perspectief brouwen de vrienden nu een kleine maar fijne selectie bieren en gebruiken ze al hun winst om projecten en campagnes ten behoeve van de oceanen van de wereld te ondersteunen. Tot de goede doelen die de brouwerij steunt behoren onder meer inspanningen om de zwarte koolstof in het Noordpoolgebied terug te dringen, een stichting die pleit voor het behoud en duurzaam gebruik van zeewier, reddingsacties voor dolfijnen en allerlei andere instellingen.

Goed doordacht

Om met een eigen bedrijf zo min mogelijk negatieve impact op het milieu te hebben, heeft de brouwerij een uitgekiend concept bedacht voor duurzaam gebruik van hulpbronnen. Het gebruik van plastic en milieubelastende kleuren en inkten voor het flesontwerp is tot een minimum of volledig teruggebracht, alle grondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong en de CO2-voetafdruk wordt elke dag verkleind en aan het eind van elk jaar gecompenseerd. De brouwerij kent een statiegeldsysteem en een circulaire economie waarbij nauwelijks afval ontstaat. Fernando Escribano is verantwoordelijk voor de bieren: de ervaren meesterbrouwer deelt de passie voor de zee en doet elke dag zijn best om heerlijke drankjes te brouwen ten behoeve van de oceanen. In een proces van drie jaar ontwikkelde Fernando recepten die uitstekende grondstoffen combineren met vakmanschap en een goed doel. De brouwerij en haar fans hebben al veel bereikt en ook jij kunt deel uitmaken van dit goede doel. Het enige wat jij hoeft te doen is een koud biertje pakken!


Bij ons verkrijgbaar

(0)
€ 2,81
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 8,52 / LTR
(0)
€ 2,39
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 7,24 / LTR
3 Resultaten
383__maf__Ocean+Beer+Logo

Ocean Born Foundation
C/ Orense 32, 1º, Of. 4
28020 Madrid

Spanien ES

contact@ocean-beer.org

http://www.oceanbeer.com

Ontdek andere brouwerijen.