De stad Graz in Stiermarken heeft veel te bieden. U kunt heerlijk door de historische oude binnenstad slenteren en de kathedraal, het hertogelijk hof en de klokkentoren bekijken. U kunt wandelen naar de Schlossberg of met de kabelbaan naar boven, wandelen over de Murinsel, talrijke musea of een evenement in de opera bezoeken, de beroemde dubbele wenteltrap beklimmen of luisteren naar het harmonieuze geluid van de beiaard. U kunt echter ook even stoppen, Stiermarkse delicatessen proeven en genieten van een fris biertje. Puntigamer is een van de bekendste brouwerijen van de stad en voorziet de inwoners van Graz en haar bezoekers van het beste bier.rn
De geschiedenis van Brouwerij Puntigamer gaat terug tot 1838. In Graz wordt al geruime tijd bier geproduceerd: op basis van officiële gegevens wordt aangenomen dat er al in de jaren 1570 bier in de stad werd gebrouwen. Vooral in de wijk Puntigam is er altijd veel gaande. Een gastentuin was daar bijzonder populair en trok op zonnige dagen veel gasten. In de 19e eeuw waren het restaurant en de brouwerij in handen van de families Knabl en Hold. Ze gaven het bedrijf een zekere mate van professionaliteit en verhoogde de productie door slimme expansie en een of twee innovaties. Nog geen 100 jaar later had Puntigamer (toen nog onder een andere naam) 400 mensen in dienst en was het een van de grootste brouwerijen van de stad. Door slimme fusies en fusies met andere brouwerijen kon Puntigamer zijn plaats aan de top consolideren en verder uitbouwen. Tegenwoordig is Puntigamer-bier in heel Oostenrijk en daarbuiten bekend en geliefd. rn
Naast de toewijding en passie van het team is bier de hoeksteen van al het succes uiteraard. Puntigamer brouwt elke dag het beste gerstensap met behulp van de nieuwste technologie en traditioneel vakmanschap. De basis zijn handgeplukte grondstoffen. Het water wordt gehaald uit de Herrgottwies-bron, de eigen mineraalwaterfontein van de brouwerij. Een groot deel van de gebruikte hop groeit in de zonovergoten tuinen van Leutschach. Om iets terug te geven aan de natuur gaan de restjes van het brouwproces niet de prullenbak in, maar worden ze gebruikt als voer voor het vee en als meststof. Duurzaamheid staat centraal en is een onderwerp waar we met veel toewijding aan werken. Dit geldt overigens niet alleen voor het milieu, maar ook voor de mensen die in het bedrijf werken: Puntigamer zet zich ervoor in dat haar medewerkers in een veilige en gezonde omgeving werken, bijscholing geven en eerlijke lonen betalen. De brouwerij ondersteunt ook sportclubs en draagt met evenementen en lekker bier bij aan het sociale leven in de regio