De Schwechat-brouwerij is verantwoordelijk voor het uitvinden van een bierstijl die tegenwoordig enorm populair is. Anton Dreher senior, meesterbrouwer en brouwerijmanager van 1837 tot 1863, breidde en moderniseerde niet alleen zijn bedrijf uit, hij ontwikkelde ook 's werelds eerste magazijn. rn
Het avontuur begon met Peter Descrolier, die de brouwerij in 1932 oprichtte. Zijn brouwerij veranderde verschillende keren van management totdat ze in 1796 werd gekocht door Franz Anton Dreher, de vader van de inventieve Anton senior. Met veel inzet zorgde de familie Dreher ervoor dat hun brouwerij uitgroeide tot een waar imperium. Als bakermat van pils en de eerste brouwerij van Oostenrijk die een stoommachine gebruikte, maakte Schwechater-bier al vroeg naam. Dankzij een onvermoeibare passie kon het bedrijf de beide wereldoorlogen en de daarmee gepaard gaande tekorten en verwoestingen overleven en zich op de markt blijven vestigen. De brouwerij opereert momenteel onder de paraplu van Brau Union Österreich AG en voorziet niet langer alleen de regio Wenen van 800.000 hectoliter bier. Tot op de dag van vandaag is de Schwechater Wiener Lager niet meer weg te denken uit het assortiment en vertegenwoordigt hij een smakelijk stukje biergeschiedenis waar het voltallige personeel trots op is. Het recept is met zorg en de beste ingrediënten verfijnd en resulteert in een drinkbaar bier dat indruk maakt met een vakkundige balans van delicaat bittere hop en volle, zoete mout.rn
Onze brouwerijen houden zich ook bezig met het verkleinen van onze eigen ecologische voetafdruk en het thema duurzaamheid. Tegenwoordig moet ieder van ons zijn steentje bijdragen om ons milieu te behouden en te beschermen. Bij Schwechat wordt het project op verschillende niveaus benaderd. Ze maken deel uit van het door de EU gesteunde Brauwärme-initiatief: Alle warmte die tijdens het brouwproces ontstaat en niet langer nodig is voor de bierproductie, wordt doorgegeven aan de omliggende huizen. Dankzij deze slimme zet kunnen maar liefst 900 huishoudens worden voorzien van warmte voor verwarming en warm water, en wordt er 800 ton CO2 bespaard. Om het lokale netwerk te promoten wordt sinds 2021 samengewerkt met de familie Dreher, die niet alleen een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de brouwerij, maar naast het brouwerijbedrijf ook diverse agrarische panden heeft opgezet. Zowel het Katharinenhof als het Gutenhof in de uitlopers van Wenen worden nog steeds beheerd door de familie Dreher. Samen met de Schwechater-brouwerij hebben de Drehers nu besloten om brouwgerst te gaan verbouwen en voorzien ze de brouwerij sindsdien van de beste regionale grondstoffen, die bijvoorbeeld in het populaire Vienna Lager vloeien. rn
Hier bij ons kun je de originele Weense pils proberen! rn