Drankjes gemaakt van gefermenteerd appelsap hebben een lange traditie in alle delen van de wereld waar appelbomen staan. Terwijl mensen in Duitsland al eeuwenlang cider drinken, kiest men in Frankrijk voor cider en gebruikt men in Groot-Brittannië (en alle voormalige koloniale staten) cider. Er wordt aangenomen dat Keltische stammen al in het derde millennium voor Christus een soort cider produceerden en het succesverhaal van de appeldrank gaat tot op de dag van vandaag voort.
Traditioneel bestaat cider uitsluitend uit appels die worden gepureerd en gefermenteerd met behulp van de wilde gisten die zich aan de appelschillen hechten. Soms wordt er een beetje gist aan het mengsel toegevoegd. Moderne interpretaties van de specialiteit kunnen ook andere soorten fruit bevatten, zoals peren, kersen of wilde bessen, of kruiden toevoegen. In tegenstelling tot de bierproductie is de ciderproductie niet aan strikte regels onderworpen. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding. Een bedrijf dat de afgelopen tien jaar een aanzienlijke invloed heeft gehad op de populariteit van cider is Somersby. De dochteronderneming van het Deense brouwerijimperium Carlsberg werd in 2008 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste producenten van mousserende appelwijn. Oorspronkelijk bedoeld om alleen de Deense markt te bedienen, wordt Somersby Cider nu in meer dan 45 landen over de hele wereld verkocht.
Het begon allemaal met een appelcider, maar tegenwoordig zijn er bijna 20 verschillende varianten waarbij het draait om allerlei soorten fruit en combinaties daarvan. Een paar jaar geleden begon de fabrikant zelfs met het uitbrengen van seizoensciders. Extreem populair is bijvoorbeeld Somersby Winter Cider , dat elk jaar net op tijd voor het begin van het ongemakkelijke, koude seizoen in de schappen van supermarkten en drankenwinkels verschijnt. De Winter Cider is een klassieke appelmousserende wijn die met kaneel een feestelijke glans heeft gekregen. De warme specerijen harmoniseren prachtig met de frisse zoetheid en milde zuurgraad van de appel. De combinatie doet denken aan oma's appeltaart, appelbeignets gebakken in bierbeslag, griesmeelpap met appelmoes, kaneel en suiker en heerlijke apfelstrudel. Je kunt van de wintercider genieten op kamertemperatuur of op ijs, maar je kunt er ook een heerlijke warme drank mee maken.
Het maakt niet uit of cider al tot je favoriete drankrepertoire behoort of dat je er nog nooit van hebt gehoord, Somersby is een goede plek om de fijne mousserende appelwijn in te slaan en de vele facetten ervan te leren kennen!
Carlsberg Deutschland GmbH
Jürgen-Töpfer-Straße 50
22763 Hamburg
Deutschland
verbraucherservice@carlsberg.de