Tynt Meadow

Bier kan heel bijzondere bijzondere ingrediënten bevatten: rode biet is daar één van, sommige brouwers gebruiken melkzuurbacteriën, ongebruikelijke gisten , fruit en groenten of kruiden zoals pepers , zout of peper . Ook de brouwers van de Nederlandse brouwerij La Trappe vertrouwen op een geheim ingrediënt, maar dat is totaal anders dan alle grondstoffen die we zojuist hebben opgesomd.

Hop, mout, gist en stilte

Er zijn spraakzame brouwers en stillere brouwers. De brouwers van La Trappe behoren tot de tweede categorie, niet omdat er een hele hoop introverte mensen bij elkaar zijn gekomen, maar omdat het personeel uit monniken bestaat. De brouwers behoren tot de Liga van Trappistenmonniken en zijn afkomstig uit de orde van de Franse abdij van Soligny-La-Trappe. Een ambassade uit deze abdij ontvluchtte eind 19e eeuw Frankrijk en vestigde zich in Berkel-Enschot bij Tilburg in Nederland. De trappistenmonniken stichtten een klooster en zetten op de nieuwe locatie hun spirituele werk voort. Naast het dagelijks gebed omvat het leven van de religieuze gemeenschap ook werk in vrede en stilte en naastenliefde. Tot op de dag van vandaag wordt een deel van de winst van de brouwerij gedoneerd aan een goed doel en steunen de monniken sociale projecten in hun regio. Met grote trots mogen ze als een van de weinige brouwerijen ter wereld het trappistenzegel dragen. Bieren met dit onderscheid zijn aan strenge regels gebonden en moeten onder toezicht van trappistenmonniken worden gebrouwen. Ook het doneren van een deel van de inkomsten behoort tot de vele regelingen.

Een vredig geven en nemen

La Trappe Trappist heeft voor haar liefdadigheidswerk projecten in Nederland en de rest van de wereld uitgekozen. Ook steunen zij een programma dat werklozen en mensen met een beperking aan goede banen helpt en hen ook in de brouwerij, het proeflokaal en de kloosterwinkel tewerkstelt. Naast de sociale component hechten de monniken veel belang aan duurzaamheid: de bescherming van het milieu is voor de trappisten altijd een zorg geweest en wordt met kracht nagestreefd. De monniken van La Trappe hebben een duurzaam gebruik van water ingevoerd en proberen zoveel mogelijk terug te geven aan de natuur. De grondstoffen voor het fijne bier worden ingekocht bij lokale boeren en de afvalproducten uit het brouwproces worden gebruikt als veevoer of voor het bakken van brood. Het brouwen volgt een organische cyclus die wordt beheerst door rust en stilte. De stilte zit in elk bier en complementeert prachtig de krachtige, ronde en harmonieuze smaak van de voortreffelijke bieren. Het trappistenassortiment omvat Belgische en Nederlandse klassiekers zoals de Tripel, Wit of Blond.

Bij ons verkrijgbaar

Mount Saint Bernard Abbey
Oaks Road
LE67 5UL Leicestershire

Vereinigtes Königreich GB (UK)

brewery@mountsaintbernard.org

http://www.mountsaintbernard.org

Ontdek andere brouwerijen.