De Wit is een Belgische klassieker die traditioneel op smaak wordt gebracht met koriander en zout en in de zomer vaak wordt gedronken. Als je het zou willen vergelijken met een Duitse bierstijl, zou het waarschijnlijk het meest lijken op witbier, omdat het een even gripvolle als fluweelzachte moutbasis heeft, soortgelijke frisse, fruitige smaken in het glas brengt en net zo pittig is.
Brouwerij Camba Bavaria heeft een eigen stempel gedrukt op de delicatesse uit België: de Chiemsee Wit volgt de grove richtlijnen van de stijl en verrijkt deze met een royale toevoeging van hop. De gebruikte rassen zijn Hallertau en Hersbrucker. Het Beiers-Belgische meesterwerk presenteert zich in een rijk goudgeel in het glas en wordt vertroebeld door sterke gistsluiers. Een statige, stevige kroon met fijne poriën troont op het bier en ruikt verleidelijk naar vers geplukte koriander en citroenschil. De eerste indruk zet zich voort in de smaak en streelt het gehemelte met sprankelende elegantie. Veelzijdige citrustonen, een vleugje kruiden, ovenverse brioche en zachte mout zorgen voor een geslaagd totaalbeeld waar we geen genoeg van kunnen krijgen.
Trouwens, niet alleen wij zijn dol op Chiemsee Wit: het is zeer onderscheidend en is al meerdere keren bekroond met goud op internationale wedstrijden. Een trofeejager die je zeker moet proberen!
Water, tarwemout , gerstemout , havermout , hop, gist