Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De specialiteit van brouwerij Gutmann is Hefeweizen. De brouwers uit het Altmühltal zijn dan ook meesters in het vak: hun assortiment van de beste witbieren omvat een selectie uitstekende bieren, die allemaal tot de categorie tarwe behoren, maar verschillen in de samenstelling van hun ingrediënten en in termen van alcoholgehalte . Naast de klassieke Hefeweizen is er een donkere en een alcoholvrije tarwe .
Tarwe Wonderland!
De klassieke tarwe wordt gefermenteerd in open gisting en bestaat uit met de hand geplukte ingrediënten uit de regio. Voor extra smaak wordt er een royale hoeveelheid eigen gist van de brouwerij toegevoegd. Het witbier vloeit troebel goudkleurig in het glas en wordt bekroond door een indrukwekkende hoeveelheid standvastig wit schuim. De onmiskenbare tarwegeur van banaan, kruidige gist en fijne kruidnagel vermengt zich in de neus met een vleugje hop en maakt je enthousiast bij de eerste slok. Dit onthult een middelzware body en een delicaat samengesteld palet van heerlijke smaaknuances. Het aroma van een koele bananenmilkshake spoelt over het gehemelte en combineert met sterke gist, subtiele kruidnagel, verfrissende citroen en zoete mout om een onweerstaanbaar mengsel te creëren. Een subtiele bitterheid complementeert het aromaspel.
Een tarwe zoals het in het boek staat.
Brouwwater, tarwemout , gerstemout , hop, gist