Brouwers zijn een gezellige groep mensen die elkaar bij verschillende gelegenheden in hun dagelijks leven ontmoeten. In die situaties kletsen ze, drinken ze en soms brouwen ze zelfs. Dit gebeurde bij Hertl: David van Braumanufaktur, Steffen van Nürnbier en Christian van Bierothek® kwamen onlangs samen om samen een biertje te drinken en er tegelijkertijd een te brouwen.
Hun gezamenlijke project heet "Die Drei von der Zapfstelle" (De Drie van de Tap) en is een rokerig rood bier. De brouwtradities van Bamberg en Neurenberg komen samen in dit brouwsel: het trio heeft een klassiek rood bier uit Neurenberg gebrouwen en dit verfijnd met de charme van Bamberg – namelijk gerookte mout – om een werkelijk bijzondere traktatie te creëren.
Het vosrode brouwsel met een delicate schuimkraag verspreidt een robuust aroma met hints van kampvuur. Deze eerste indruk blijft hangen bij de eerste slok: zachte, rijke graantonen omhullen het gehemelte en ontvouwen zich tonen van ovenverse broodkorst en rode wilde bessen. Een delicate zuurgraad onderstreept het samenspel van aroma’s. Fijne, kruidige rook maakt het geheel af en loopt als een rode draad door de hele bierbeleving. Nooit dominant, maar altijd aanwezig.
Als je verlangt naar kampvuren, stokbrood en een zomerkamp met je beste vriend(in), dan is dit bier de perfecte keuze. Een echte zomerhit die je doet wegdromen in heerlijke nostalgie!
Water, gerstemout , hop, gist