Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Communbräu Zoigl kijkt terug op een lange traditie. Vroeger werd het wort in het Communbrauhaus gebrouwen en vervolgens gedistribueerd. De individuele ontvangers voegden vervolgens zelf gist toe aan het onafgewerkte bier en lieten het in hun eigen kelder gisten. Iedereen kon zelf beslissen hoe lang het bier vóór consumptie bewaard moest worden. Zo ontstonden uit één batch wort een heleboel verschillende smakende bieren. Deze traditie werd vooral in het noorden van Opper-Palts hooggehouden. Tegenwoordig doet bijna geen enkele brouwerij dat meer.
De particuliere brouwerij Hösl uit Mitterteich is uit deze brouwtraditie voortgekomen en eert haar wortels met haar eigen Communbräu Zoigl. Hoewel het bier niet meer onaf is, kun je de smaak nog beïnvloeden door het opnieuw te bewaren.
De Communbräu Zoigl van Hösl vloeit in een rijke, koperachtige ambertint in het glas en wordt bekroond door een indrukwekkende hoeveelheid luchtig, licht, wit schuim. De majestueuze schuimkraag verspreidt een moutige geur van ovenverse broodkorst, gebrande mout, zongedroogd stro en kruidige gist. De initiële smaak onthult een middelzware body met levendige kooldioxide en fijne, droge mouttonen. Geroosterde mout, boterachtige karamel en bittere kruiden strelen zachtjes het gehemelte. Naast de aangename zoetheid heeft het Zwickelbier een subtiele bitterheid, die naar de afdronk toe toeneemt tot een zuivere, frisse bitterheid.
Geslaagd!
Water, gerstemout , hop, gist