Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De eerste Zoigl uit Hösl komt uit een tijd die werd gekenmerkt door de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Meesterbrouwer en hoofd van de brouwerij Michael Hösl werd naar het front geroepen en bij zijn afwezigheid liep de pakhuiskelder snel leeg. Voordat de biervoorraden volledig konden verdampen, pakte zijn vrouw Margarete de stamper en ging verder met brouwen in naam van haar man. Het recept voor de heerlijke Hösl'sche Zoigl werd door Michael per post verzonden en zijn vrouw kon de voorraad van de brouwerij veiligstellen.
Tot op de dag van vandaag brouwt Hösl de bekende Zoigl, die openlijk wordt gefermenteerd en lang rijpt. De ongefilterde bierspecialiteit is een klassieker uit Opper-Palts en wordt nog steeds op dezelfde manier gebrouwen als toen, ook al is de hardwerkende Magarete niet meer in de brouwerij te vinden.
My Zoigl brengt een drinkbaar alcoholpercentage van 5,5% op tafel en wordt in het glas gepresenteerd in een natuurlijk troebel ambergoud. Een koperrode glans doordringt het bier, dat wordt bekroond door een statige gebroken witte schuimkraag. Het klassieke bier kenmerkt zich door zijn delicaat uitgebalanceerd karakter: de ongefilterde specialiteit is tegelijkertijd heerlijk mild en krachtig volmondig. My Zoigl van Hösl is precies de juiste drank voor iedereen die graag soepele, ongecompliceerde en nuchtere bieren drinkt.
Water, gerstemout , hop, gist