Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Naast de Frankische klassiekers heeft brouwerij Grasser uit Huppendorf een aantal seizoensbierspecialiteiten in het assortiment. Deze bieren worden meestal gebrouwen voor feestdagen in de kerkelijke kalender en specifiek voor het seizoen. Een bijzondere delicatesse is de Josefi Bock, die elk jaar net op tijd voor de feestdag van Sint-Jozef in maart wordt geserveerd.
De krachtige Doppelbock wordt geleverd met een indrukwekkend alcoholpercentage van 7,0% en maakt indruk met een meesterlijk uitgebalanceerde harmonie van hop en mout. In tegenstelling tot conventionele bockbieren presenteert de Huppendorfer Josefi-Bock niet alleen een prachtige verscheidenheid aan mouten, maar brengt hij ook fijne hop in het aromatische spel.
In het glas heeft de Doppelbock een warme goudtint met een koperrode glans. Een vluchtige kroon van sneeuwwit schuim ligt bovenop het bier en verspreidt een verleidelijke geur van gebrande mout, romige karamel, vers gebakken brood en grasachtige hop. De eerste drank onthult een volle body met alcoholtonen die subtiel in de smaak zijn geïntegreerd en een rijkdom aan aroma's. Zware, lichtzoete mout streelt het gehemelte met tonen van kandijsuiker, karamel en koffie. Het geroosterde aroma en hints van chocolade en brood gaan gepaard met een brutale hopbitterheid die smaakt naar vers gemaaid gras en een zuivere bitterheid met zich meebrengt.
Met hun Doppelbock waagden de Huppendorfers een riskante onderneming, maar hun moed was het waard.
Water, gerstemout , hop, gist