Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Ter ere van Sint-Catharina wordt ieder jaar op 25 november Sint-Catharinadag gevierd. Sint-Catharinadag markeerde vroeger het einde van de veld- en weidetijd op het platteland en betekende voor velen ook het einde van hun dienstverband voor het jaar. Het werkjaar werd met uitbundige vieringen afgesloten en op veel plaatsen was en is speciaal voor deze gelegenheid het zogenaamde Kathrein-Bockbier, dat net op tijd voor Katharinadag werd geserveerd.
Brouwerij Grasser uit Huppendorf brouwt ook een Kathrein-Bock, die in het late najaar wordt getapt. Met een alcoholpercentage van 7,5% is de sterke Doppelbock perfect om de eerste echt koude avonden gezellig te maken. En ook al kunnen maar heel weinigen van ons het werkjaar eind november afsluiten, de Kathrein-Bock smaakt nog steeds goed als je pas volgende maandag weer naar kantoor gaat en pas volgend jaar.
De Huppendorfer Doppelbock presenteert zich in een honinggeel gewaad in het glas en heeft een fijne, witte schuimkraag op het glanzende koperen lichaam. Een verleidelijke moutige geur stijgt naar de neus en combineert met een vleugje karamel en een bloemig vleugje hop om een onweerstaanbare mix te creëren. De initiële smaak onthult een elegante body met fijne moutzoetheid en een frisse uitbarsting van hop. Moutige tonen van ovenvers brood, bruine rotssuiker en geroosterd graan strelen het gehemelte, terwijl de hop aroma's van delicaat citrusfruit, gemaaid gras en subtiele sinaasappel toevoegt.
Een perfecte harmonie van hop en mout!
Water, gerstemout , hop, gist