Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Frankische brouwerij Grasser uit Huppendorf staat tot ver buiten de grenzen van Franken bekend om haar uitstekende bier. De brouwerij is al meer dan 250 jaar in familiehanden en hecht er veel belang aan om haar steeds groeiende fangemeenschap te voorzien van bier dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook met een gerust geweten kan worden genoten: naast het eigen zonnestelsel, De brouwerij beschikt ook over een houtsnippersfabriek die draait op houtsnippers uit regionale bossen rond de brouwerij. En ook de grondstoffen voor het bier komen uit de regio: water uit het Trockental, hop uit de Hallertau en Spalt en gerst van Frankische boeren.
Onder deze omstandigheden kan het bier eigenlijk alleen maar goed zijn.
En dat is alles: een van onze favorieten is de Huppendorfer Weizenbock, een krachtig sterk bier met Frankisch karakter en een pittig alcoholpercentage van 8,0%. De specialiteit uit Huppendorf wordt gepresenteerd in een glas in kopergouden amber en is versierd met een statige kroon van licht getint, stevig schuim. Uit het dichte schuim stijgt een typische tarwegeur van banaan op, die zich vervolgens in de neus combineert met de aroma's van rozijnen gedoopt in chocolade, toffee en gekonfijte walnoten. Qua smaak volgt de wintertarwe de olfactorische eerste indruk en streelt het gehemelte met tonen van vers gebakken bananenbrood met noten, kruidige gist en roomkaramel. Een vleugje grassige hop en een kleine citrusnoot zorgen voor frisheid en contrast.
Een meesterwerk.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist