Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hamburg kijkt terug op een lange en veelbewogen biergeschiedenis. Al in de vroege middeleeuwen en zeker daarvoor werd in de Hanzestad stevig bier gebrouwen. Een echte delicatesse uit de Hamburgse biergeschiedenis is de Senatsbock. Deze traditie ontstond in de jaren vijftig en is steeds opnieuw overgenomen. Voor de ontwikkeling en productie kwamen brouwers van vijf verschillende brouwerijen jaarlijks in de aanloop naar Kerstmis bij elkaar om de krachten te bundelen om een bockbier te brouwen. Deze bijzondere Bock luidde het vijfde seizoen in: Het Bockbierseizoen markeerde het begin van het nieuwe jaar en de naderende vastentijd en werd met een groot feest begroet.
Door de jaren heen werd het stil rond de Senatsbock totdat in 2013 een handvol brouwers besloot de traditie nieuw leven in te blazen. Het Hamburgse team werkt hard aan recepten en kon in 2015 de eerste nieuwe editie van de Senatsbock produceren. Er zijn geen specificaties voor hun project, alleen het aantal en type mouten dat voor de Doppelbock wordt gebruikt blijft altijd hetzelfde: vijf zorgvuldig uitgekozen malts vormen de smaakconstructie.
Tegenwoordig is het aantal deelnemende brouwerijen gegroeid tot acht en maakt de Kehrwieder Creative Brewery daar deel van uit. Je hebt een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Hamburg Senaatsbock 2021 in de Salted Caramel Edition. Verheug je op een volle bock met hemelse tonen van chocolade en karamel gekruid met zeezout!
Water, gerstemout , kandijsiroop, hop, zeezout, gist