Als je denkt aan de verscheidenheid aan Beierse bieren, dan is tarwebier ongetwijfeld een van de eerste brouwsels die in je opkomt. Deze klassieker uit de lokale culinaire wereld mag in geen enkele Beierse brouwerij ontbreken en smaakt zowel op zichzelf als bij de meeste regionale gerechten heerlijk. De meest traditionele combinatie is natuurlijk tarwebier en witte worst, maar wij drinken het ook graag bij visgerechten, pasta’s of desserts. Wij vinden dat Andechser Weißbier Hell het lekkerst smaakt met vers gegrilde forel en peterselie-aardappelen.
De Klosterbrouwerij Andechs biedt een authentiek assortiment aan Beierse bierstijlen en brouwsels, waaronder een zeer verfijnd witbier. Jouw voorbeeld is heel klassiek gehouden en blinkt uit door de natuurlijke troebelheid van de gist, het volle karakter en de uitgebalanceerde smaak. Het brouwsel stroomt in een troebel oudgouden kleur in het glas en glinstert zachtjes koperkleurig wanneer het licht erop valt. Een mooie kroon van dicht, poreus schuim zit erbovenop en verspreidt een verleidelijke geur van sappig fruit en exotische kruidnagel. De eerste slok scoort met sprankelende frisheid en een zacht mondgevoel. De volle tonen van zongerijpt graan, bruingespikkelde banaan en zoete honingdauwmeloen liggen als een zacht dekentje op de tong. Subtiele honingtonen, fruitige zuren, een warme kruidigheid en een milde hopbitterheid ronden het genot harmonieus af.
Het Andechser Weißbier Hell is een verfrissende lekkernij uit het pittoreske zuiden van Beieren en een succesvolle vertegenwoordiger van zijn stijl.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, hopextract, gist