Iedereen die ooit een flauw, oninteressant, alcoholvrij bier heeft gedronken, zal zich onvermijdelijk afvragen waarom de slankere, niet-toerige tegenhangers van het conventionele brouwsel vaak zo vlak en onaantrekkelijk zijn. Is alcohol een elementaire smaakcomponent? Nee. Het probleem voor veel alcoholvrije mensen is eerder de liefdeloze technologie waarmee niet alleen de alcohol maar ook alle karakter wordt teruggetrokken. Er is veel vaardigheid en kennis voor nodig om een brouwsel voorzichtig uit zijn revoluties te bevrijden. Gelukkig is er de afgelopen jaren op dit gebied veel technische vooruitgang geboekt, waardoor de eens zo troosteloze markt voor alcoholvrije creaties nu een divers aanbod aromatische bieren zonder alcohol biedt.
Eén van deze bieren is geschreven door Kuehn Kunz Rosen: Brouwerij Mainz geeft ons Unplugged, een pale ale met een alcoholgehalte van minder dan 0,5% waaraan absoluut niets ontbreekt. De drank is gebaseerd op drie soorten gerstemout, speltmout en de hopsoorten Magnum, Monroe en Lily en scoort met een delicaat samengestelde harmonie van sappige hop en honingzoete mout.
Unplugged vloeit in zacht gewolkt kopergoud in het glas en is versierd met een luchtige schuimkraag in zuiver wit. Een balans van zure fruitaroma’s, bloemige hop, ovenvers brood, zongedroogd stro en zachte, robuuste mout verstrikt de neus en het gehemelte.
Water, gerstemout , speltmout , hop
Voedingswaarden per 100m
Energie 73KJ /17kcal
Vet <0,5 g
waarvan verzadigde vetzuren <0,1g
Koolhydraten 4,3 g
waarvan suiker 2,1g
Eiwit <0,5 g
Zout <0,1 g