De fijne Gutenberg Bock van Kuehn Kunz Rosen is op zichzelf een echte bierspecialiteit: zachte tonen van volle mout en winterkruiden zorgen voor een welzijnsgevoel voor de ziel, de krachtige omwentelingen zorgen voor een heerlijke warmte die zich tintelend door het lichaam verspreidt . De creatieve brouwers hebben nu echter besloten om het potentieel van hun bockbier ten volle te benutten en verder te verfijnen door middel van vatrijping.
Nadat de eerste variant als warme broodjes uit de handen van de brouwers werd gegrist, konden we gelukkig nog enkele exemplaren bemachtigen. De tweede versie is nu beschikbaar, maar we genieten nog steeds van het sensuele aroma van de eerste. De Gutenberg Bock werd zes maanden lang opgeslagen in aromatische voormalige Calvados houten vaten. Gedurende deze tijd verrijkten de eigen smaken van het vat het profiel van de bock met een intense diepte en complexe hints van eikenhout, fijne schnaps en pittige groene appels. De edele appelbrandewijn harmonieert wonderwel met de bittere kruidigheid van de bock en zorgt bovendien voor een voortreffelijk vanillearoma.
De bierspecialiteit vloeit in het glas met de kleur van vloeibare karamel en ruikt hetzelfde: zachte toffeetonen, aroma's van gebakken appel, warme Calvados-hints, vanille, hout en sterke mout domineren de geur en smaak.
Water, gerstemout , hop, gist