Brouwerijen zijn magische plekken waar onze favoriete drank wordt gebrouwen. In majestueuze ketels, pannen en tanks brouwen en rijpen allerlei soorten bier tot hun volle potentieel, wachtend om geproefd te worden. In veel delen van Duitsland – met name in Beieren en Franken – zijn brouwerijen geen geheime industriële complexen: in knusse taprooms worden vers getapte specialiteiten geserveerd, en soms kun je zelfs door een raam naar binnen kijken en de brouwmeesters aan het werk zien. Brouwerijen vormen het hart van veel kleine gemeenschappen, de plek waar stamgasten samenkomen en vrienden elkaar ontmoeten om bij te praten over het laatste nieuws, onder het genot van stevig, zelfgemaakt eten en heerlijke bieren. Bier verbindt mensen en is een stukje levende cultuur dat je zelf kunt ervaren, vooral in brouwerijen.
Onderdeel van deze prachtige cultuur is de gezamenlijke toost. Glazen worden met een luide klank bijeengebracht en er wordt een wens, een hoop of een toost uitgebracht op gezondheid, liefde of leven. In traditionele brouwerijen wordt bier traditioneel geserveerd in stenen mokken of bekers.
Wil je een vleugje brouwerijsfeer in huis halen? Dan is de Brewhouse-pul van Weiherer bier de perfecte keuze. Frankische brouwerijsfeer voor je volgende barbecue!
Weiherer Bier