Toen de brouwerij in Weiher precies 150 jaar geleden haar deuren opende, was er nog maar één bier in het assortiment. De grondlegger van het bedrijf was Michael Bayer, die de sprong naar zelfstandig ondernemerschap waagde en in 1874 zijn eigen brouwerij oprichtte. Hij voorzag de mensen in de omgeving van zijn handgemaakte brouwsel, dat vanwege het gebrek aan koelmogelijkheden alleen in de winter werd gebrouwen. Het pand was al bijna honderd jaar eigendom van zijn familie voordat hij besloot deze stap te zetten. Op het landgoed werd wijn verbouwd en geperst. Er wordt aangenomen dat er ook een klein café was waar de lokale wijn werd geschonken. De brouwerij verving de wijnmakerij en werd na de dood van Michael voortgezet door zijn nakomelingen. In 1964 kwam de familie Kundmüller in beeld: Anna, een achter-achterkleindochter van Michael, trouwde met boer Erwin Kundmüller en samen runden zij de brouwerij en de boerderij. Tegenwoordig staan de twee zonen van het echtpaar aan het roer van het bedrijf. Roland en Oswald hebben het stokje van hun ouders overgenomen en zetten het succesverhaal voort.
Er is inmiddels aanzienlijk meer dan één biersoort en dankzij elektrische koeling wordt het het hele jaar door gebrouwen. In juni 2024 vierde de familie het 150-jarig jubileum van hun brouwerij en bedrukte ze geweldige t-shirts ter gelegenheid van de feestelijke gelegenheid.