Hoewel deze witbiercreatie het getal zeven draagt, is het een van de oudste brouwsels bij Schneider Weisse. Het origineel wordt al sinds de 19e eeuw gebrouwen en de mannen en vrouwen achter de ketels houden zich nog steeds aan het recept van toen. Het bier kijkt terug op meer dan 150 jaar brouwgeschiedenis en is in die tijd uitgegroeid tot een echte favoriet in het assortiment van de Münchense brouwerij. Georg I. Schneider was de voorvader van de edele wijn en brouwde de specialiteit voor het eerst in 1872.
Het ongefilterde en ongepasteuriseerde bier wordt gebrouwen met een selecte selectie gerst- en tarwemout en de hopvariëteiten Hallertauer Tradition en Herkules. Nadat de Weisse een open gisting heeft ondergaan, vindt er een tweede gisting plaats op de fles. Dit proces geeft het bier zijn ronde, evenwichtige karakter en intense aroma.
De klassieker vloeit in een gisttroebel ambergoud in het glas en is versierd met een weelderige schuimkraag die ruikt naar gebakken appel met kruidnagel en nootmuskaat. Uiteraard mag de traditionele bananennoot niet ontbreken en loopt als een gele draad door de geur en smaak. Sterke mout, zacht geroosterde aroma’s, pittige citroen en subtiele gist ronden de drinkervaring vakkundig af en maken TAP7 tot een verfrissend genot voor elke dag.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist