Tap is het Engelse woord voor tap en wordt in het Duits vaak gebruikt in de context van ambachtelijk bier. Veel brouwerijen beschikken over zogenaamde taprooms waar zij hun nieuwste creaties vers getapt aanbieden. Sommige ambachtelijke bierbars houden tapovernames, waarbij de taps worden overgenomen door collega-brouwers en hun bieren, en vaak kun je in cafés en pubs lezen welke brouwsels momenteel “van de tap” zijn.
Ook brouwerij Schneider Weisse uit München heeft het woord tap overgenomen. Om een beter overzicht te hebben van hun creaties en de evolutie van hun smaak, voerde de brouwerij een soort nummering in. TAP1 was het eerste bier met deze bijzondere naam. Vandaag willen we je kennis laten maken met TAP3: Een witte die al meer dan 20 jaar bestaat.
TAP3 is echter geen gewoon witbier. De donker amberkleurige drank bevat gerst- en tarwemout, de beste hop, maar geen alcohol. Met minder dan 0,5% is de witte met gemak alcoholvrij te noemen. Fans waarderen het lichtgewicht vanwege de verfrissende en isotone eigenschappen en genieten zonder spijt van de moutige smaak. Het aroma bestaat uit ovenvers brood, kruidige honing, zongerijpt graan, romige karamel en de klassieke bananentoon. De afdronk is zoet en smaakt naar kruidnagel.
Water, tarwemout , gerstemout , hop (Hallertau-traditie), gist