Volgens de brouwerij is de Aventinus Tap 6 van Schneider Weisse de oudste Weizen Doppelbock ter wereld: lang voordat de concurrentie de heerlijke bierstijl ontdekte, waren de avant-gardisten uit München al bezig met het brouwen van hun Weizen Doppelbock. De eerste Aventinus werd in 1907 gedronken en luidde het begin in van een waar succesverhaal. De zegereeks van dit uitzonderlijke witbier blijft tot op de dag van vandaag ononderbroken.
Geen wonder, want Tap 6 verrukt fans en bierkenners wereldwijd met zijn complexe moutaroma en prachtige robijnrode kleur. Het donkere witbier scoort met een sterke body en aroma-intensieve diepgang.
Aventinus Tap 6 wordt gepresenteerd in een glas met glinsterend robijnrood mahoniehout en wordt bekroond met een aanzienlijke hoeveelheid dicht, romig schuim. Een onweerstaanbare geur van rijpe banaan, donkere karamel en rozijnen gedoopt in chocolade stijgt op uit de fijnporige, licht getinte kroon. De eerste drank onthult een volumineuze body met een vol aroma: sterke tonen van karamel, smeltende chocolade en geroosterde toast voegen zich bij het tarwe-typische smaakbereik van banaan, kruidnagel, gist en steenfruit. De mout ontwikkelt zijn volledige potentieel en zorgt bovendien voor een heerlijk fluweelzacht mondgevoel. De hop voegt enkel een bittere toets toe, die ondergeschikt is aan de moutige volheid.
Perfect als tussendoortje, als zondagse braadstuk of als dessert op bierbasis.
Water, tarwemout , gerstemout , hop (Hallertauer Tradition, Magnum), gist