Wij houden het meest van het donkere seizoen als het gepaard gaat met bittere kou, sneeuw en ijsblauwe luchten met zonneschijn. We genieten buiten van het winterwonderland en kijken uit naar de gezellige sfeer thuis na een paar uurtjes in de bitter koude lucht. We steken kaarsen en de open haard aan, nestelen ons in dikke dekens, eten koekjes of peperkoek en genieten van de gezellige warmte. De winteravonden brengen we door met kaartspelen, stevig eten en kijken naar klassieke films uit lang vervlogen tijden. Een kopje thee of glühwein past er perfect bij, maar we drinken ook graag een van de bockbieren die de Frankische brouwerijen speciaal voor de donkere helft van het jaar brouwen.
Eén van deze voorbeelden is de donkere Bock van Wagner. De Merkendorfer Brouwerij serveert elk jaar vanaf half november haar sterke bier en bereidt ons met haar 7,5% sterke delicatesse voor op donkere nachten en temperaturen onder het vriespunt.
Het edele bockbier vloeit in een glinsterende robijnroodbruine tint in het glas en wordt bekroond met een vluchtige sluier van notenbruin schuim. Een geur van ovenvers brood, gebrande mout, chocolade en sinaasappelschil vult de kamer. De initiële smaak is vol en opwindend met een robuust karakter. Donkere korrel omhult het gehemelte en wordt gecombineerd met delicaat smeltende chocolade, vers gezette espresso, noten en honing om een onweerstaanbaar mengsel te creëren. Complex, rond, fijn!
water, gerstemout , hop,