Zoals alle bockbieren wordt ook dat van Ott enkel seizoensgebonden gebrouwen. De brouwerij uit het Frankische Oberleinleiter tapt haar fijne bock precies op tijd voor de eerste koude nachten half oktober en serveert deze zolang de voorraad strekt. Het sterke bier brengt een stevige 6,8% op tafel en scoort bovendien met een volle overvloed aan aromatische mouten.
In het glas ziet de bock er bijna helder, glanzend goud uit. Een vleugje koper dringt door in het bier en een witte kroon maakt het geheel harmonieus compleet. Een boeket van gebrande mout en zongerijpt graan vult de lucht en combineert met delicate karamel- en fruittonen tot een onweerstaanbare mix. De smaak is zacht en smakelijk: diverse mouttonen betoveren het gehemelte en brengen kruiden, robuust graan en een zachte zoetheid. Het alcoholgehalte draagt bij aan een warm vuur dat zich vanuit de mond door het hele lichaam verspreidt.
Het Oberleinleitner Bockbier luidt de herfst sfeervol in en is jouw metgezel voor het koude seizoen! Dankzij het moutige karakter smaakt het sterke bier uitstekend bij de stevige winterkeuken. Onze favoriet? Hartige gebakken of gegrilde hertenworst met boterachtige aardappelpuree en een selectie ovengebakken wortelgroenten. De fijne karamelzoetheid van de bock complementeert het smaakvolle vlees en harmonieert met het aardse aroma van de groenten.
Water, gerstemout , hop, gist