Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In Franken, vooral in de omgeving van Bamberg, is gerookt bier zowel traditioneel als modern: hier zijn enkele van de oudste gerookte bierbrouwerijen van het land gevestigd. Er zijn zelfs brouwerijen onder hen die vandaag de dag nog steeds hun eigen mout mouten, volgens beproefde methoden. De brouwerijen Schlenkerla en Spezial uit Bamberg bijvoorbeeld. Zij zorgen met passie en passie voor het behoud van de traditie en brengen door hun onvermoeibare inzet voortdurend oud vakmanschap in het gesprek. En in ieder geval in het glas.
Brouwerij Hummel uit Merkendorf moutt niet zelf, maar brouwt de mooiste bieren uit het graan dat zij inkoopt. Een smakelijk voorbeeld van hun brouwkunst en hun connectie met de Frankische brouwgeschiedenis is de Räucherla. De doordrinkbare Märzen is gemaakt met gerookte mout en scoort met een alcoholpercentage van 5,5% en een volle, donkere body.
Hummels Räucherla vloeit in het glas in een kastanjebruin gedoopt in koperrood en completeert zijn verleidelijke uitstraling met een statige kroon van romig, ivoorkleurig schuim. Uit de fijnporige pracht stijgt een krachtig boeket van gerookte ham, kampvuur, gebrande mout, ovenverse broodkorst en gedroogde pruimen op. Het eerste drankje neemt de reukindrukken op culinaire wijze op en vult de potpourri aan met grasachtige hoptonen, karamel en de subtiele zuurgraad van handgebrouwen Arabica-koffie. De afdronk bekroont het biergenot met een delicaat bittere, rokerige afdronk.
Water, gerstemout , hop, gist