Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Grillen is een van de favoriete bezigheden van de Duitsers. Zodra de zon opkomt, ruik je hier en daar de heerlijke geuren van heerlijk gegrild eten. De mogelijkheden voor het grillen van voedsel zijn vrijwel eindeloos: sommigen geven de voorkeur aan de klassieke steak, terwijl anderen de voorkeur geven aan braadworsten, sommigen houden van vis en weer anderen gooien gemarineerde tofu of groenten liever op de grill. Sinds kort zijn er zelfs recepten voor gegrilde desserts. Bananen gevuld met chocolade of gegrilde ananas bijvoorbeeld. Een trend onder barbecueliefhebbers zijn herfst- en winterbarbecues. In de zomer kan iedereen grillen, de die-hard fans stoken hun grill zelfs op als de temperaturen ruim onder de aangename 25 graden liggen.
Brouwerij Merkendorf Hummel heeft voor iedereen die van herfst- en winterbarbecues houdt het perfecte bier bedacht en het handig in een feestelijk formaat verpakt: de heerlijke Leonhardi-Bock uit Franken wordt in een vat van 5 liter geleverd, klaar voor een feestje en bewaart je verwarmt zelfs bij temperaturen onder het vriespunt Maar liefst 7,5% alcoholgehalte voor lichaam en geest.
Het seizoensgebrouwen speciaalbier wordt elk jaar precies op tijd voor Sint-Leonhard begin november gebrouwen en schittert met een volmondig moutaroma: zachte graantonen, hints van versgebakken koekjes, kruidige honing, aardse kruiden en een harmonieus evenwichtige, hoppige bitterheid.
Water, gerstemout , hop, gist