Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Hummel-Bräu uit Merkendorf, Franken, blikt terug op eeuwenlange brouwgeschiedenis. Vanaf het begin wordt hier stevig, nuchter bier gebrouwen, dat de hartige Frankische keuken prachtig aanvult. Het repertoire van de Hummels omvat Pils, Helles en Kellerbier, maar ook seizoensspecialiteiten zoals de lichte Maibock. Een van de meest populaire brouwsels uit haar pen is de Märzen, die we zowel in flessen als in een praktisch vat met een inhoud van 5 liter op voorraad hebben.
Als je je afvraagt of het de moeite waard is om zo’n vat te kopen, probeer dan de fijne Märzen of kijk op zijn minst naar het smaakprofiel.
De Hummel’sche Märzen presenteert zich in een glanzend, kristalhelder goud in het glas en glinstert delicaat koperrood. Een reukgedicht gemaakt van knapperig brood uit de steenoven, geroosterde mout, gekarameliseerde noten en jam verstrikt de neus en nodigt uit tot drinken. Dit onthult een zacht koolzuurhoudend lichaam van gemiddeld gewicht. Het aroma straalt harmonie uit: knapperige broodkorst, geroosterde amandelen en zongerijpt graan ontmoeten een fruitige zuurheid, kruidige honingtonen en een uitgebalanceerde bitterheid. De Märzen van Hummel-Bräu is uiterst drinkbaar en weerspiegelt de Frankische brouwkunst met voortreffelijke elegantie en rustige finesse.
Het is aan jou of je een fles of een vaatje koopt, maar wees gewaarschuwd: dit bier is zo lekker dat je zeker zou willen dat je er meer van in huis had dan minder.
Water, gerstemout, hop, gist