Bierlikeur is een spraakmakende specialiteit die uit noodzaak is uitgevonden. Ook al is bier heerlijk en is er altijd wel iemand om de laatste flesjes te behoeden voor bederf, toch ontkom je er soms niet aan dat er een of twee exemplaren opraken. Om waardevol bier uit de prullenbak te redden, bedachten vindingrijke brouwers (of huisvrouwen?) bierlikeur. Om likeur van een bier te maken, voeg je naar wens veel suiker en kruiden toe aan de goede drank, laat het geheel even koken en voeg als laatste stap een geschikte schnaps toe.
De vraag is echter: waarom zouden we het zelf doen als ervaren brouwers voor ons aan de kachel staan en hun heerlijke likeur met ons delen?
De Münchense Brouwmaffia heeft bijvoorbeeld een lekkere likeur gemaakt van het beste bockbier in het assortiment. De brouwers spaarden enkele flessen van hun sterke Anniversator en transformeerden deze tot een nog elegantere wijn met cognac, suiker en exotische vanille. Het culinaire genot bevat een verwarmende alcoholgraad van 15,0% en is ideaal als aperitief voor een chique diner of als afsluiting van een inspannende dag.
Doppelbock ( water, gerstemout , hop, gist ), cognac, suiker, vanille