Zwickel (ook bekend als Zwickl in het Frankisch) is een term die synoniem wordt gebruikt met het woord Kellerbier. Deze bierstijl kenmerkt zich door zijn natuurlijk troebele, ongefilterde body en heerlijke frisheid. De Zwickl wordt doorgaans direct na de nagisting geserveerd en er vindt geen koude rijping in de lagerkelder plaats, waardoor het bier weinig kooldioxide bevat en bijzonder fris en jong smaakt. De naam van de stijl is afgeleid van de inzetstuk: Tijdens het brouwproces neemt de meesterbrouwer herhaaldelijk monsters uit de voorraadtank met behulp van de inzetstukkraan.
De Münchener Brouwmaffia heeft deze delicatesse overgenomen en durfde er een moderne interpretatie aan te geven. Door middel van cold hopping met twee ondersoorten van de varianten Mozaïek en Sabro, die in samenwerking met de Boston Beer Company zijn veredeld, verandert het bedrijf uit München de Zwickl in een Zwickl Plus en geeft deze veel smaak.
Haar versie van de klassieker vloeit in het glas in een subtiel gewolkt kopergoud en wordt bekroond met een vleugje vluchtig schuim. Een fruitig boeket vult de neus. De initiële smaak combineert een mooie volle body met sprankelende frisheid. Terwijl het traditionele Zwickelbier de mout centraal stelt, speelt hier de hop de eerste viool. Op een basis van karamelkorreltonen bloeit een echt hopvuurwerk, met tonen van kokosnoot, ananas, groene bloemschermen en kruidige honing. Prima!
Water, gerstemout , hop, gist