Strikt genomen is een "Landbier" (boerenbier) geen aparte bierstijl, maar eerder een verzamelnaam voor bieren die nuchter, ongecompliceerd en makkelijk te drinken zijn. Een "Landbier" (boerenbier) schittert met een evenwichtig karakter en smaakt net zo goed bij een stevige snack als bij oma’s ovenverse appeltaart, of zelfs puur. Het lest de dorst zonder te veeleisend of te diepzinnig te zijn. Zijn elegantie schuilt in zijn eenvoud en rechtlijnigheid, zijn triomf in de heerlijke balans van zacht graan en frisse, kruidige hop.
Het Holzhauser Landbier past goed in dit plaatje en biedt wat we van een bier in zijn soort verwachten: puur en ongedwongen biergenot.
Het brouwsel stroomt het glas in een decoratieve antiekgouden kleur, getint met een zachte waas. Een kleine kroon van wit, dicht schuim maakt de look perfect af. Een delicate geur van versgebakken brood en zoete biscuit waait rond je neuspunt en wekt je eetlust op. De eerste slok onthult een zijdezachte textuur die romige karamelzoetheid, zacht geroosterde mout en geroosterde noten op de tong brengt. De hop zorgt voor een heerlijke bitterheid die prachtig combineert met de kruidigheid en zoetheid van het graan. Holzhauser Landbier is een verfrissende traktatie voor na het werk, om het weekend in te luiden, voor gezellige zondagmiddagen, bij barbecues en voor altijd.
Water, gerstemout , hop, gist