Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Vroeger moesten bieren gewoon drinkbaar zijn. Tegenwoordig zijn de smaakpapillen beter getraind en nemen de eisen voortdurend toe. Bierliefhebbers willen verfijnde creaties die schitteren met fijn uitgebalanceerde hopvariëteiten, complex smaken en een complex karakter hebben. Naast de smaakcomponent spelen tegenwoordig nog een hele reeks andere factoren een rol: het uiterlijk moet onberispelijk zijn, een perfect schuim moet het hopkunstwerk bekronen en de consistentie moet aangenaam en aangenaam zijn voor het gehemelte.
De huidige trend op het gebied van textuur zijn bieren die niet slank en dun zijn, maar eerder dik, romig en bijna romig en door de keel lopen. Zoals vaak het geval is, zijn de pioniers op dit gebied ambachtelijke brouwers. Ze verzadigen de markt met bieren die gemakkelijk als tastbaar kunnen worden omschreven.
Een uitstekend voorbeeld van stabiele brouwkunst met een standvastig karakter is Thick As A Brick van Yankee & Kraut. De Ingolstadt Hopheads hebben een 8,1% sterke Double Dry Hopped Double New England IPA gecreëerd die niet dikker kan zijn en claimt dit feit trots. De stroperige specialiteit is gebrouwen met Sabro en Idaho 7 hop en smaakt vooral naar het sap van rijpe, goudgele ananas. Een tropisch feest voor alle zintuigen!
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop, gist