Bierstijl: Märzenbier
Intoxicatie is een zintuiglijke toestand die wordt veroorzaakt door de consumptie van alcohol of andere stoffen. Opgewekt door bier, wijn of schnaps zweef je in andere sferen, voel je een subtiele verwarring, verval je in een delirium of word je ineens heel emotioneel. Je praat meer, voelt je geroepen om te dansen, wankelt rond en hebt geen controle meer over je zintuigen. Soms is zo’n haast een welkome ontsnapping uit het alledaagse hamsterwiel, maar vaak heb je de gevolgen die daarop volgen niet echt nodig. Een zondag in bed doorbrengen met een bonkend hoofd en een pijnlijke misselijkheid is een verspilde dag.
Dus als je op zoek bent naar een kleine high met minder gevolgen, probeer dan de Räuschla van Knoblach voor je volgende feestje. De Märzen is vernoemd naar de Frankische trivialisering van de staat van dronkenschap en is met zijn tamme alcoholgehalte van 5,4% een van de mildere vertegenwoordigers in zijn categorie.
De Schammelsdorfer Braustück wordt in het glas gepresenteerd in edel oud goud en wordt bekroond met een pracht van stabiel schuim met dichte poriën. Een fijn boeket van toffee, honingbrood en kruiden vult de lucht en leidt elegant in de drank. De smaaktest onthult een rond aroma bestaande uit ovenvers brood, karamel, sinaasappelschil en hoppige elementen. Zoet!
Water, gerstemout , hop, gist