Een populair gerecht bij Knoblach is hun kip. Als je het brouwerijrestaurant binnenstapt, dringt de verleidelijke geur van geroosterd gevogelte je neus binnen. De vogel wordt bereid in de oven en arriveert met een knapperig, goudbruin vel en heerlijke kruiden. De kip smaakt bijzonder lekker bij de huisgemaakte gebakken aardappelen. De krokant gebakken knollen worden bereid in geklaarde boter en verfijnd met uien, karwij en een handje peterselie. Maar de friet smaakt er ook best lekker bij.
Het perfecte bier voor bij een maaltijd met kip is de Helle, die de familie Knoblach zelf brouwt. Onder de bierspecialiteiten uit hun brouwerij is de Frankische klassieker een absolute publiekslieveling. Dit komt enerzijds door het feit dat het licht een harmonieuze begeleider is van allerlei gerechten en anderzijds door de volle, subtiel uitgebalanceerde smaak.
Het licht wordt gepresenteerd in een kristalhelder donker goud in het glas en wordt bekroond met een aanzienlijke hoeveelheid gemengd poreus schuim. Het reukmonster doet je drinken met een potpourri van karamel, rijp graan, vers gemaaid gras en subtiel citrusfruit. De smaak volgt op de hielen en brengt grasachtige en bloemige hop, zachte mout, romige bloemenhoning, citroenschil en een milde bitterheid op de tong. Kip erbij en het genot is compleet!
Water, gerstemout , hop, gist