Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bock en andere sterke bieren vinden hun oorsprong in kloosterbrouwerijen: ze werden traditioneel tijdens de vastentijd geproduceerd, zodat de monniken die zich van brood en vlees onthielden tenminste van voedzaam bier konden genieten. Het rijke gerstensap was bedoeld om hen kracht te geven voor gebed en dagelijks werk en om de mannen van God gelukkig te houden in deze sobere tijd. Tegenwoordig vasten we alleen voor snoep, maar de traditie van het bockbier is bij ons gebleven.
Een heerlijk onderdeel van deze traditie is bijvoorbeeld de Jacobator van brouwerij van de familie Jacob. Vanwege het indrukwekkende alcoholpercentage van 7,5% moet je echter alleen op een lege maag van het Weißbier Doppelbock genieten als je geen verdere plannen voor de dag hebt. Het donkere bier verrukt echter niet alleen door zijn wendingen. De hazelnootbruine specialiteit met een romige, ivoorkleurige schuimkraag valt op door zijn prachtige uitstraling en een geur bestaande uit pure chocolade, kruidnagel, gedroogd fruit en sterk gebrande mout. De smaak gaat dezelfde kant op en verrukt met een vol boeket van romige karamel, delicaat smeltende chocolade, knapperig graan, gekonfijt rood fruit, sinaasappelschil, kruidige hop en donker roggebrood. De Doppelbock balanceert vakkundig fluweelzachte zoetheid, hoppige zuurheid, winterkruiden en goed geroosterde bitterheid en is een drinkbaar genot voor koude, ongemakkelijke winterdagen.
Water, gerstemout , gebrande mout ( gerst ), hop