Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Rode Wijnvat Gerijpte Bock
Bier is een drankje dat tijd kost. Het brouwproces duurt enkele uren, waarna de creatie moet worden gefermenteerd en bewaard. De meeste bieren hebben ongeveer drie tot vier weken nodig om tot hun volle potentieel te rijpen. In lijn met de slowfood-beweging zijn er ook brouwstukken die aanzienlijk meer geduld van hun makers vergen. Eén van deze voortreffelijke wijnen is Remmidemmi uit de ÜberQuell Brauwerkstätten.
Het elegante bockbier werd in een normale periode van vier weken gebrouwen en vervolgens maar liefst 18 maanden bewaard in een rode wijnbarriquevat. Het houten vat is afkomstig van wijnhuis Knipser in Johannishof in de Pfalz en geeft het bier het donkere aroma van een fijne rode wijn.
Voor dit proces werd echter niet zomaar een bock gebruikt: de brouwers brouwden speciaal voor de vatrijping een rijk, sterk bier, dat werd verfijnd met cacaoschaafsel en vers geoogste bramen. Tijdens de opslag werd het aroma dieper en vormde zich een smaak bestaande uit chocolade, rode bosbessen, bramen en cacao. Het bier dankt zijn aardse houttonen, vanilletonen en fruitige zuurgraad aan het vat. Het krachtige brouwstuk brengt maar liefst 10,5% alcohol in het glas en verwarmt lichaam en geest met zijn complexe karakter.
Water, gerstemout , cacaonibs, bramen, hop, gist