Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Imperial Pastry Brown Ale
Als je 's ochtends door de straten van Hamburg loopt, waait er een heerlijke geur van kaneel door de lucht. Dat kan maar één ding betekenen: Hamburgse bakkers bakken verse Franzbrötchen!
De Franzbrötchen is een specialiteit van de Elbstadt, die wordt gebakken van zoet Deens deeg. De verschillende lagen van het fijnbladige deeg bevatten een vulling van kaneel en suiker. Naast deze klassieke versie zijn er ook enkele gevuld met chocolade, rozijnen, marsepein, noten of maanzaad. In welke versie dan ook, het deeltje is de perfecte aanvulling op je ochtendkoffie en kan 's middags bij de thee worden geserveerd.
Omdat de brouwers van brouwerij ÜberQuell brouwers zijn en geen bakkers, is hun interpretatie van de Franzbrötchen bierig. Het deeg in vloeibare vorm heet Franzbrewtchen en is een Imperial Pastry Brown Ale. Om de bakproducten in de flessen te doen, hebben de brouwers ze opgedeeld in hun individuele smaakcomponenten: het moutige bruine bier wordt op smaak gebracht met een mengsel van kaneelstokjes en tonkabonen. Deze kruiden toveren de geur van een Franzbrötchen met kaneel en marsepein in je glas. Een sterk alcoholpercentage van 7,5% zorgt bovendien voor de verwarmende eigenschappen van koffie of thee.
Reis naar de Hanzestad voor heerlijke momenten en geniet van een van de populairste specialiteiten met Franwbrewtchen van ÜberQuell!
Water, gerstemout , Ceylon kaneel, tonkabonen, gist, hop