Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Vodka Barrel Aged Bock
De meesten van ons associëren wodka met één of twee nachten drinken. De sterke drank is een van de goedkopere schnaps en is een vaste waarde in iedere studentenkroeg, zeker tijdens de studieperiode. In de regel drink je het niet omdat het bijzonder lekker is, maar omdat het bijzonder goedkoop is. Er zijn echter ook variëteiten die door deze veronderstelling onrecht worden aangedaan: de Poolse Grasovka bijvoorbeeld, of zijn Hamburgse neef uit Bazic.
Met laatstgenoemde zijn de brouwers van ÜberQuell Brauwerkstätten een samenwerking aangegaan. De distilleerderij uit de Hanzestad produceert mooie wijnen in kleine batches en verrijkt de wodka met biologische granen en een professionele aanpak. De spirit is gemaakt van Naturland-gecertificeerde varianten van tarwe, rogge, spelt, emmer en gerst en rijpt minimaal 12 maanden in eikenhouten vaten. De vaten van Noord-Amerikaanse oorsprong bevatten voorheen verschillende rode wijnen, die het hout iets van zijn aroma gaven.
ÜberQuells Rambazica is een licht bockbier dat na het brouwproces in deze vaten wordt afgevuld en 18 maanden wordt bewaard. Tijdens deze rijping wordt maar liefst 4,5 kilogram gedroogde bosbessen en vloeibare kandijsuiker aan het fijne brouwsel toegevoegd. Aan het einde van dit proces ontstaat er een complex bier met een evenwichtige zoetheid, tonen van wilde bessen en een hartverwarmend alcoholpercentage van 12,5%.
Water, gerstemout , bosbessen, vloeibare suikersnoepjes, hop, gist