Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bier en vlees zijn een dreamteam, dat weten we allemaal. Een goed gekoelde fles met gegrild eten is de hemel op aarde. Nu hebben de oprichters van Ankerkraut een manier bedacht om het genieten nog meer bier te maken: hun biermarinade combineert ons favoriete drankje direct met het vlees en verdubbelt als het ware het biergenot.
Je marinade bevat een mengsel van tomaat, ui, knoflook, paprika, peper, chili en mediterrane en exotische kruiden en wordt gemengd met 50 ml bier voor dat beetje extra. Het gerstensap vormt een smakelijke symbiose met de kruiden en zorgt voor hoppige en moutige componenten. Het aroma kun je tot op zekere hoogte zelf beïnvloeden: een moutgedreven stout of porter brengt karamelachtige tonen in het spel, terwijl een hoppige IPA zorgt voor een elegante bitterheid en sappige fruittonen. Voor maximale smaak masseert u de marinade zachtjes in het gegrilde voedsel en geeft u het goed geknede product een tijdje de tijd om het aroma goed te laten intrekken.
Uiteraard kan de marinade ook gebruikt worden om tofu, seitan of groenten te verfijnen. Het mooie van bier is dat het alles beter maakt!
VOEDINGSWAARDEN PER 100G
Energie: 1185 kJ/ 283 kcal
Vet: 5,6 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,7 g
Koolhydraten: 39 g
waarvan suiker: 25g
Eiwit: 9,3 g
Zout: 14,3 g
Zeezout, tomatenchips (tomaat, maïszetmeel), ui, knoflook, paprika, roze bessen, gerookte jalapeño (jalapeño, rook), lavas, cubebpeper, basilicum, kervel, bonenkruid, tijm, kurkuma, nootmuskaat, gember, oregano , lange peper, marjolein
Kan sporen van mosterd en selderij bevatten