Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hop hoeft niet altijd uit verre landen te komen, zoals brouwerij Vulkan bewijst met zijn fijne biologische pale ale.
Veel ambachtelijke brouwers gebruiken exotische hopvariëteiten voor hun aromatische creaties. Het groene goud komt van de zonnige hellingen van de Yakima-vallei, uit Ethiopië of de ongelooflijk verre eilandstaat Nieuw-Zeeland - en we hebben een divers hoplandschap vlak voor onze deur. De Hallertau, Tettnang en Spalt zijn de grootste hopteeltgebieden in Duitsland en produceren een grote verscheidenheid aan verschillende hopvariëteiten.
De Vulkan-brouwerij uit de Eifel is trots op het gebruik van regionale grondstoffen en probeert lange transportroutes zoveel mogelijk te vermijden. Het gebruik van Duitse hop ligt dan ook voor de hand. Voor hun smakelijke biologische pale ale selecteerden ze een handvol verschillende soorten en brouwden ze tot een goede wijn. De Pale Ale brengt een alcoholpercentage van 5,6% en een tropische, fruitige hopsymfonie in je glas. Het bier presenteert zich in een delicaat troebel goudoranje en is versierd met een sluier van geurig schuim. Reuk en smaak worden gekenmerkt door een delicaat samengestelde balans van hop en mout: zachte granen strelen het gehemelte, terwijl tonen van kruiden, sappig tropisch fruit en een aardse bitterheid de tong prikkelen.
Het biologische pale ale van Vulkan is een verfrissend biergenot met edele Duitse hop.
Water, gerstemout , hop, gist