Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Vulkan-brouwerij in de Eifel beweert de diepste bieropslagkelder ter wereld te hebben. 153 treden en een ongelooflijke 30 meter scheiden de kelder van het aardoppervlak. Deze natuurlijke koelkamer werd gevormd door een vulkaanuitbarsting en biedt de brouwerij vandaag de dag een uniek klimaat voor het rijpen van haar bieren. Om optimaal te kunnen genieten van deze ondergrondse schat, heeft het team een assortiment exquise bieren bedacht die in vaten tot hun volle glorie rijpen. Van over de hele wereld werden houten vaten geïmporteerd waar voorheen heerlijke wijnen in zaten. Het gerstensap wordt in deze verzamelobjecten gebotteld en krijgt tijdens het rijpen diepte, complexiteit en fijne tonen van houten vaten. Na de vakantie in de vulkaankelder worden de specialiteiten in elegante champagneflessen afgevuld en met was verzegeld.
Eén van deze fijne creaties is de Vulkan Sherry Barley Wine. Het sterke sterke bier werd 14 maanden ondergronds opgeslagen. Om hun gerstewijn te verfijnen, kozen de brouwers voor vaten waarin voorheen Spaanse sherry werd gemaakt. Het brouwsel brengt maar liefst 9,8% alcoholgehalte en een symfonie van romige karamel, gekonfijt donker fruit, gouden honing en in rum ingemaakte rozijnen naar je glas.
Een voortreffelijk bier voor feestelijke gelegenheden en alle kleine momenten die een feestelijk tintje geven aan het dagelijks leven!
Water, gerstemout , hop, gist