Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bijna geen enkele brouwerij kan zijn brouwsels zulke fantastische bewaaromstandigheden bieden als Vulkan uit de Eifel: hun bierkelder ligt 30 meter onder de grond en scoort punten met zijn constante temperatuur en ideale sfeer het hele jaar door. Een vulkaanuitbarsting vormde duizenden jaren geleden de kamer onder de brouwerij, waar vandaag de dag iets meer dan 150 treden naar beneden leiden.
Om dit geschenk van de natuur optimaal te benutten, werkt de brouwerij aan een reeks op vat gerijpte specialiteiten. Deze bieren zijn speciaal ontworpen voor lange bewaartijden en worden na voltooiing van het brouwproces in houten vaten afgevuld. Daar rijpen ze vervolgens tot hun volle glorie. En omdat in de vaten voorheen meestal sterke drank of wijn zat, zit er veel smaak in het hout, die tijdens het rijpen in het brouwsel overgaat.
Onderdeel van deze serie is bijvoorbeeld de Rum Barrel Barley Wine. Dit sterke bier werd bewaard in rumvaten uit Jamaica en brengt naast het indrukwekkende alcoholpercentage van 11,5% een rijkdom aan aroma’s in het glas. Noten van tropisch fruit worden gecombineerd met fruitige zoetheid, hints van geroosterde kokosnoot, in rum gepekelde rozijnen en romige karamel om een complex culinair genot te creëren dat heerlijk samengaat met hartige en krachtig zoete gerechten. Onze favoriet is een ovenverse brownie met een bolletje Malaga-ijs, een toefje room en een handvol gehakte, gekaramelliseerde noten.
Water, gerstemout , hop, gist