Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Weizen is een van de weinige bieren waar je zelfs in het conservatieve Beieren af en toe vóór vier uur van kunt genieten. Normaal gesproken geldt de regel ‘geen bier voor vier uur’ en daar houdt men zich grotendeels aan uit respect voor traditie en gebruiken. Een uitzondering hierop is witbier, dat je ook 's ochtends kunt drinken als culinair onderdeel van een heel bijzonder ontbijt. Voor een stevig ontbijt met witte worst met pretzels, boter, zoete mosterd en vers gehakte peterselie heb je gewoon tarwe nodig. De romige smaak en fruitige zoetheid harmoniëren wonderwel met de smaken van het ontbijt, terwijl de pittige frisheid van het bier de vette worst perfect in balans brengt.
Natuurlijk is de tarwe ook heerlijk zonder worst. Zo drinken wij graag de Stettfelder Weisse van Adler-Bräu. Hun witbier van hoge gisting heeft een acceptabel alcoholgehalte van 5,4% voor de eerste daghelft en levert alles wat je van een witbier mag verwachten.
De fijne druppel vloeit in het glas in een korrelig goud gelaagd met gistsluiers en glinstert koperrood in het juiste licht. Een schuimkroon met dichte poriën maakt de verleidelijke look compleet. Een boeket van versgebakken brood, kruidige gist, banaan, peer, hooi en kruidnagel loopt als een rode draad door het biergenot en domineert de geur en smaak. De heerlijk romige, fluweelzachte textuur bekroont het drinkplezier.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist