Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Comet-hop komt uit de Verenigde Staten en werd in de jaren zestig verbouwd. Veel hedendaagse variëteiten zijn gloednieuw en worden nog maar een paar jaar geteeld, maar Comet bestaat al meer dan 50 jaar en is nog steeds een van de meest populaire versies van groen goud. Het werd gekruist van een Engelse variëteit en Amerikaanse wilde hop en wordt gekenmerkt door zijn heldere, frisse bitterheid. Het verrijkt bieren ook met een sappige potpourri van grapefruitschil, mandarijn, citroengras, zwarte bessen, abrikoos en ananas. Naast de fruitige explosie brengt de hop ook grasachtige en kruidige tonen met zich mee.
Een bier dat volledig draait om de smaakcomponenten van deze fijne hop is Mückes Single Hop Comet. De ambachtelijke brouwerij uit het Ruhrgebied haalt het volledige potentieel uit de bloemschermen door deze in verschillende fasen van het brouwproces toe te voegen. Het eindresultaat is een bier met een krachtige smaak dat alle facetten van Comet in het glas brengt.
Voordat je de eerste slok neemt, vult een delicate geur van grapefruit, passievrucht en zoete mout je neus. De initiële smaak volgt deze rode draad en presenteert een symfonie van sappig fruit, dennenhars, kruiden, citrusvruchten, kruidige gist en smakelijke mout. Een goed uitgebalanceerde bitterheid begeleidt het biergenot.
Water, gerstemout , hop, gist