Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Ambachtelijk bier is met de hand gebrouwen bier waarvan de grondstoffen met de grootste zorg zijn geselecteerd en met meesterlijk vakmanschap zijn verwerkt tot heerlijke brouwsels. Deze aanpak is al duizenden jaren een traditie in Franken, dus het is voor ons geen verrassing dat Frankische klassiekers nu de wereld van het ambachtelijke bier veroveren.
Een voorbeeld is de Helle Doppelbock van Abita: De brouwerij uit Covington in Louisiana heeft een mooie selectie geweldige speciaalbieren in het assortiment en één daarvan is Andygator. Het sterke sterke bier is gemaakt van pilsmout, Duitse pilsgist en de hopsoort Perle en is gebaseerd op de brouwproducten uit Zuid-Duitsland. De Amerikaanse interpretatie mengt het zachte, zoete moutige karakter van een bockbier met de fruitige variëteit en puntige, droge bitterheid van sommige Indiase pale ales. Het eindresultaat is een diep goudkleurig bier met een indrukwekkende schuimkraag en een heldere, glanzende body. Een symfonie van mout en toffee stijgt op naar de neus, de afdronk volgt uit de voet en scoort met een zijdezachte textuur en een overvloed aan graantonen. Het zongerijpte graan krijgt al snel gezelschap van kruidige honingaccenten, ovenvers brood en karamel. De hop draagt bij aan een citroenachtige fruitigheid en delicate grasachtige tonen. Ook de bijbehorende bitterheid kan worden toegeschreven aan het groene goud. Genieten van het bier resulteert in een droge, frisse, bittere afdronk die je dorstig maakt naar de volgende fles.
Water, gerstemout , hop, gist