Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Samen met perziken en nectarines wordt de abrikoos vaak vergeten. In plaats van een vers fruit, hebben mensen de neiging het fruit te associëren met zijn gedroogde staat. Maar de abrikoos is een echte smaakbom: achter zijn honinggouden, donzige schil schuilt de pure kracht van de zon. Zoet, sappig en heerlijk aromatisch!
De Britse brouwerij Samuel Smith staat bekend om zijn fijne fruitbieren en ciders en gebruikt abrikozen naast appels en ander fruit. Hun biologische abrikozenfruitbier wordt uitsluitend gebrouwen met grondstoffen uit gecertificeerde biologische landbouw. Graan, rietsuiker, abrikozen en hop zijn biologisch en grotendeels regionaal. Al met al resulteren ze in een handgemaakt meesterwerk dat in het glas vloeit in de kleur van vloeibare zonneschijn. Een dichte, ivoorkleurige schuimkraag zit bovenop het bier en vult de lucht met de verleidelijke geur van ovenverse abrikozencake met warme karamelsaus. De initiële smaak onthult een middelzware body met een fluweelzacht, bijna tastbaar mondgevoel. Milde mout omhult het gehemelte met zachte zoetheid, voordat tonen van abrikozenjam, kruidige gist en bruine suiker meedoen.
Samuel Smith's Organic Apricot levert een geslaagde balans tussen fijne bitterheid, fruitige zuurgraad, moutige zoetheid en het onmiskenbare aroma van abrikoos. Van de kleur tot de smaak tot het romige mondgevoel, de abrikoos werd prachtig vastgelegd.
Water, biologische gerstemout , tarwemout , rietsuiker, abrikozenconcentraat, abrikozenextract, hop, gist, kooldioxide