De meeste mensen die ooit in Italië of een Italiaanse supermarkt of slijterij zijn geweest, kennen limoncello. Deze citroenlikeur vindt zijn oorsprong in Zuid-Italië en wordt gemaakt van verse citroenschil, alcohol met een hoog alcoholpercentage en suiker. Hoewel de zonovergoten Amalfi-citroen de onbetwiste koningin van de Italiaanse citrusvruchten is, zijn er een aantal andere soorten die gebruikt kunnen worden om zo'n likeur te maken. Grapefruit is daar bijvoorbeeld een voorbeeld van. De tegenhanger van limoncello heet pompelmocello, naar het Italiaanse woord voor grapefruit, en is vooral lekker wanneer de sinaasappelschil wordt gebruikt in plaats van de gele.
De brouwerij Siren Craft Brew komt misschien niet uit Italië, maar ze genieten wel zo nu en dan van een glas gekoelde Pompelmocello – en het was zeker op zo'n moment dat het idee voor het gelijknamige bier werd geboren. Pompelmocello is een Juicy Sour IPA, gebrouwen met drie verschillende hopsoorten en op smaak gebracht met versgeraspte grapefruitschil en het sap van de bitterzoete vrucht. Lactose geeft het brouwsel een luxueuze romigheid en fluweelzachte zoetheid, terwijl hop en grapefruit zorgen voor een frisse zuurgraad, uitbundige fruitigheid en een bittere bitterheid.
Pompelmocello is een ode aan de grapefruit en een heerlijke traktatie voor iedereen die net zo hopeloos verslaafd is aan de appel van het paradijs als wij.
Water, gerstemout, tarwemout , hop, lactose