Coole blondines zijn in het klooster maar in één vorm te vinden: bier.
De trappistenmonniken van Bierbrouwerij De Koningshoeven zijn experts als het om bier gaat. Brouwen behoort al eeuwenlang tot het dagelijkse werk van de monniken van de orde Soligny-La-Trappe en beheerst het vak dan ook goed. Er is een hele reeks verfijnde recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven, en blondine is daar een van.
La Trappe Blond is in veel opzichten een goudkleurig biergenot: het brouwsel schittert niet alleen in het meest stralende goud in het glas, het smaakt er ook naar en werd bovendien meerdere malen bekroond met gouden medailles op gerenommeerde nationale en internationale wedstrijden. Het Belgische bier wordt bereid met de klassieke ingrediënten water, hop, mout en gist en wordt na het brouwproces gebotteld met een extra portie gist en een vleugje suiker. Vervolgens rijpt het bier een tijdje op de fles en ontwikkelt het dankzij verdere gisting zijn diepe, volle en krachtig smaakvolle karakter. Het aroma van het speciaalbier varieert van zachte, zoete mouttonen via sterke karamel- en fruittonen tot kruidige gisttonen en overtuigt door zijn fijn uitgebalanceerde harmonie en een fluweelzacht mondgevoel. Fijne zuurgraad en een vakkundige hopbitterheid ronden de smaakervaring harmonieus af.
La Trappes Blonde is een schoolvoorbeeld van Belgische verfijning en Nederlandse brouwkunst.
Water, gerstemout , maïs, hop, (bruine) suiker, gist